Suunnitelmia Malesiaan

lauantai 4. tammikuuta 2014
Sijainti: Turku, Finland
Matkan suunnittelu on täydessä vauhdissa, kun äkkiä matkan alkuun onkin enää hiukan reilu viikko aikaa. Matkamme alkaa Malesiasta, johon saavumme melkein vuorokauden matkustamisen jälkeen 14. tammikuuta. Malesian pääkaupungista Kuala Lumpurista olemme varanneet hotellin kahdeksi yöksi. Hotelliksi valikoitui Piccolo Hotel sen hyvien arvostelujen, siisteyden ja keskeisen sijainnin vuoksi. Mistään budjettimajoituksesta ei ole kyse, mutta Malesiassa onneksi paremmassakin paikassa majoittuu vielä Suomeen nähden hyvin kohtuulliseen hintaan. Kyllähän reilu kahden kuukauden loman saa aloittaa pienellä luksuksella. Pysyy kulttuurishokkikin mahdollisesti paremmin kurissa kun on pehmeä lasku. Mikäli jet lag sallii meidän poistua hotellihuoneesta ja tutustua kaupunkiin, niin nähtävää Kuala Lumpurista kyllä muutamaksi päiväksi löytyy: Petronasin huikean korkeat tornit, lintupuisto, ostoskeskukset ja Batu caves. Aika fiiliksen mukaan on tarkoitus tehdä ja nähdä, ei paineita siitä, että koko kaupunki pitäisi koluta näiden kahden päivän aikana.

Kuala Lumpurin vilskeestä on tarkoitus suunnata Malesian länsipuolella sijaitsevalle Pulau Penangin saarelle ja siellä ainakin Georgetowniin, joka on yksi UNESCOn maailmanperintökohteista. Noin 350 kilometrin matka Kuala Lumpurista Pulau Penangin saarelle taitetaan bussilla ja matka-aika bussifirmojen arvioiden mukaan on viiden tunnin paikkeilla. Pulau Penangin saarella voi tutustua Georgetownin historiallisiin nähtävyyksiin tai vierailla Penang Hillin huipulla ihastelemassa maisemia. Penangissa on myös matkan ensimmäinen Hard Rock Cafe, josta käymme jonkun muiston hakemassa. Tarkoitus olisi matkan aikana vierailla kaikissa eteen osuvissa Hard Rock Cafeissa. Tämä käytäntö meillä on jo joitakin vuosia ollut muutenkin. Malesia on tunnettu hyvästä (ja halvasta) ruuasta, jota täällä myös jo kovasti odotellaan. Katsotaan kuinka pitkään voidaan eri ruokia testailla matkalla, sillä vatsatauti iskee meihin lähes aina, kun poistumme Suomen rajojen ulkopuolelle. Malesiaa odotamme todella innolla ja kohtahan se odotus jo palkitaankin.

P.S. Ollaan tänään varattu paikat kaikille lennoille. Alkaa pikkuhiljaa mielissä jo vuosia kytenyt unelma pitkästä matkasta tuntua todelta. Reilu viikon päästä ollaan maapallon toisella puolen.

Kuala Lumpur

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti